Taş Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
By Bilgin on Temmuz 10, 2012 in Değerli Taşlar ve Faydaları
1
Yeryüzünde var olan her şey bir sebeple yaratılmıştır. Taşlar da bu halkanın en önemli parçasıdır. Milyarlarca yılda magmanın çekirdeğinden hareket halindeki lav seli olarak yukarıya çıkması, çatlaklarda toplanıp oluşması ve bu arada gördüğü basınç ve içinde bulunan mineraller sayesinde kazanmış olduğu bir enerjisi vardır.
* Taş alırken dikkat edeceğiniz en önemli husus taşı severek almanızdır. Kesinlikle tavsiyeyle taş almamalısınız, hangi taşa ihtiyacınız varsa onu almalısınız.
* Kuvars taşları başta olmak üzere dokunulmuş, kullanılmış taşların arındırılmadan kullanılması sakıncalıdır. Yeni bir taş aldığınızda mutlaka taşınızı temizlemelisiniz.
* Şifa için alınan taşların ilgili olduğu çakralarda kullanılması gerekir. (Çakra: Vücudun enerji alış- veriş noktalarıdır. Vücudumuzda 7 tane çakra vardır)
* Kuvars kristallerinin taşlar arasında özel bir yeri olup, insan hayatı üzerinde büyük etkileri vardır. Kuvars taşları en basit anlatımıyla enerji yönlendiricidir. Enerji tanzimi, tansiyon tanzimi, radyasyondan korunma, çakra açılmasında, şifacılıkta vb. kullanılır. Bilinçli kullanılması tavsiye olunur. Yanlış kullanımlarda zarar verebilir.
* Mücevher niteliğindeki değerli taşlarda rengin başladığı gibi bitmesine ve içinde nokta, çizik, çatlak olmamasına dikkat edin.
* Yarı değerli taşlarda bu durum tam tersidir. Hiç bir yarı değerli taş başladığı gibi bitmez ve hiç bir zaman bir öncekinin aynısı olmaz.
* Kristal yapılı taşların doğal, işlem görmemiş halleri insanlara daha fazla şifa ve fayda temin eder.
Değerli Taşlar Hakkında
By Bilgin on Temmuz 8, 2012 in Değerli Taşlar
2
Değerli taşlar ,diğer adıyla doğal taşlar günümüzde takılarımızda , güzellik merkezlerinde, iş yerlerimizde ve evlerimizde yerlerini almaya başladılar. İlk çağlardan buyana şifa kaynağı olarak kabul edilen taşlar hiçbir işleme tabi tutulmadan doğal olarak satılıyor. İş yerleri ve evlerde dekor amaçlı kullanılan taşların ruhsal sıkıntılara ve bazı rahatsızlıklara iyi geldiğine inanılıyor. Takı olarak kullanmak ya da takınızı kendiniz oluşturmak istediğinizde işlenmiş hallerini bulmanızda mümkün.
Rengarenk, ışıl ışıl, büyüklü küçüklü bu taşların her birinin ayrı bir özelliği ve enerjisi var. Paylaşımlara başlamadan önce belirtmek isterim ki, size bu konuda kesin yanıt verecek bir otoritenin söz konusu olmadığını bilmelisiniz. Taşların ne şekilde kullanılacağına dair; herhangi bir taşın, hangi şekilde kullanınca hangi güçte etki ettiğini inceleyen ve “kontrollü deneyler” yapan bir kurum yok. Taşların kullanım şeklini belirleyen bütün bu bilgiler, yüzyıllardır bu taşları kullan kişilerin yorumlarına göre ortaya çıkarlar ve bu nedenle elbetteki hiçbiri için “kesinlikle bu doğrudur” denilemez. Bu yüzden taşlar asla tek başına bir tedavi aracı olarak kullanılamazlar ancak taşların etkilerinin olduğu da yadsınamaz bir gerçektir.
Peki bu etkilerin inanmakla ilgisi var mıdır? Bu konuda taşların enerjisi gözle görülür bir durum olmadığı için, bir taşı kullandığınızda ve etkisini hissettiğinizde “inandığımız için oluyor” şeklinde düşünmeniz çok normaldir.
Peki ya bitkide böyle birşey sözkonusu olabilir mi? Bitki “öyle olduğuna inandığı için” bir taşın etkisini hissedebilir mi? Kristal Mucizesi (Crystal Healing) adlı kitabın yazarı Edmund Harold’un, kitabında anlattığı deneyine bir bakalım:
“Bir kadın, daha sonra bahçesine dikebilmek için, birkaç limon otuna kök saldırmaya çalışıyordu. Onu su dolu bir kaba yerleştirerek, kabı güneşli bir pencere çıkıntısına koydu; ancak ot çok az bir gelişme göstermişti. Kadına, kaptan beş-on cm. uzaklığa yerleştirilecek bir kuvars kristalinin gelişimi uyarabileceğini söyledim. Dediğimi yaptı, kristali pencereden iyice uzağa yerleştirdi. Bitki o sırada ışığa doğru eğilmiş, güneşin yaşam verici ışınlarını massetmeye çalışıyordu. Birkaç gün içinde bitki gelişme modelini tersine çevirerek, güneşe sırt çevirip kuvars kristaline, onun uyarımına yöneldi. Daha da önemlisi, kadının büyük bir hoşnutlukla tanık olduğu gibi, büyümeye başladı.”
Değerli taşlara verilen “değerli” sıfatının sadece basit bir sıfat olmadığını taşları kullandığınızda anlayacaksınız. Değerli Taşlar hayatınızın bir parçası olacak.
Gemoloji (Kıymetli Taş Bilimi)
By Bilgin on Haziran 27, 2013 in Doğal Taşlar
Mücevherlerde kullanılan değerli taşların ve süs taşlarının tanımlanması ve sınıflandırılmasını görev edinen bilim dalıdır. Taşların oluşumunu, çıkarıldığı yerleri, fiziksel ve kimyasal özelliklerini inceler.
Süstaşı özelliği taşıyan her türlü malzemenin, yeryuvarında oluşumundan, tüketicinin beğeni ve kullanımına kadar geçen süreçteki her işlemi inceler.
Gemoloji Biliminin Konuları
-
Değerli taşların bilimsel inceleme sonucunda tanımlanması ve sertifikalanması (Pırlanta sertifikası, Renkli Taş Sertifikası vb.)
-
Değerli taşların doğal ve yapay renklendirme nedenleri (ısıtma, ışıma, boyama, ikili ve üçlü ekleme) ve bunları iyileştirme yöntemleri
-
Değerli taşların sentetik imalatı ve yöntemleri
-
Doğal taşların oluşumu, aranması, bulunuşu ve çıkarılması
-
Değerli taşların her türlü işleme teknikleri
-
Değerli taşların pazarlanması
Doğal Taşlar
By Bilgin on Ocak 6, 2013 in Doğal Taşlar
2
Yerkürenin varoluşundan buyana milyonlarca yılda doğal etkilerle oluşmuş birçok doğal taş türü vardır. Doğal Taşlar, günlük hayatımızın bir çok alanında kullanılmaya devam edilmektedir. Dayanıklılığının yanında rengi ve desenleriyle de mimariden sanata birçok alanda tercih edilmeye devam ediyor.
Geçmişte heykel yapımında, saray mimarilerinde, piramitlerde ve daha birçok sanat eserindedoğal taşlar kullanılmıştır. Geçmişten günümüze gelmiş birçok tarihi eserlerde doğal taşların özenle kullanımı dikkat çekmiştir.
Bununla birlikte değerli taşların işlem görmemiş ham hallerine de doğal taşlar denilmektedir. Taşların nadir bulunan ve farklı özellikteki türleri ise değerli taşlar olarak nitelendirilir. Nadir ve sert mineraller kesilerek mücevher ve ev dekorasyonunda kullanılabilir duruma getiriliyor.
-
Değerli Taşlar ve Burçlar
By Bilgin on Temmuz 6, 2012 in Doğal Taşlar
Mitolojik çağlardan süregelen inançlara göre burçlar ile değerli taşlar (doğal taşlar) arasında bağlantılar kurulmuştur. Bazı taşların burçlar üzerinde etkileri vardır. Bu taşlar burçlarda doğan kişiler üzerinde, bu burçların ihtiyacına uygun düşecek şekilde yararlı etkilere sahiptirler. Ancak kendinize faydalı olması için taş alacağınızda sadece burç taşlarınıza bağlı kalmamalısınız. Bir taş aklınızda yer etmiş ve onu almak istiyorsanız, bu o taşa ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Bu durumda o taşı seçmeli ve mutlaka bir tane almalısınız.
Burç taşları bir gereklilik değildir sadece öneridir. Yine de pek çok burcun insanının burç taşlarına dikkat etmeden kendi burç taşlarından seçmesi de burç taşlarının doğruluğunu kanıtlamaktadır.
Koç Burcu Taşları: 22 Mart – 21 Nisan
Akik , Ametist , Hematit , Sitrin , Yakut , Akuamarin , Magnezit , Jasper, Ateş Opali, Rubelit (pembe turmalin) ve Heliotrop
Boğa Burcu Taşları: 22 Haziran – 21 Mayıs
Akik , Turkuaz , Zümrüt , Krizopraz , Safir, Pembe Mercan, Rodokrozit, Rodonit, Rubelit ve Dumanlı Kuvars
İkizler Burcu Taşları: 22 Mayıs – 21 Haziran
Akik , Kaplan Gözü, Turkuaz , Aytaşı , Zümrüt , Yeşim , Obsidyen, Sitrin, Kehribar, Topaz ve Kalsit
Yengeç Burcu Taşları: 22 Haziran – 21 Temmuz
Akik, Kuvars, Ametist, Peridot, Aventurin, Krizopraz, Krisakola, Zümrüt
Aslan Burcu Taşları: 22 Temmuz – 21 Ağustos
Akik , Kuvars (Kristal Rutil Pembe) , Elmas, Ametist , Kehribar , Sitrin , Mavi Topaz, Peridot, İnci
Başak Burcu Taşları: 22 Ağustos – 21 Eylül
Akik , Ametist , Turkuaz , Obsidyen , Yeşim , Kaplan Gözü , Sitrin , Topaz, Ateş Opali
Terazi Burcu Taşları: 22 Eylül – 21 Ekim
Akik , Turkuaz , Mercan , Lapis Lazuli , Pembe Kuvars , Akuamarin , Yeşim, Dumanlı Kuvars, Verdelit (yeşil turmalin), Manyezit, Jadeit
Akrep Burcu Taşları: 22 Ekim – 21 Kasım
Ametist , Pembe Kuvars , Obsidyen , Lal , Kaplan Gözü , Mercan, RubelitYay Burcu Taşları: 22 Kasım – 21 Aralık
Mavi Akik, Ametist , Mavi Topaz , Turkuaz , Kaplan Gözü , Sodalit , Lapis Lazuli, Safir, Dumanlı Kuvars,Kalsedon
Oğlak Burcu Taşları: 22 Aralık – 21 Ocak
Akik , Ametist , Kaplan Gözü , Kehribar , Yakut , Oltu (oniks) , Malakit , Jasper , Dumanlı Kuvars,Mercan
Kova Burcu Taşları: 22 Ocak – 21 Şubat
Akuamarin, Turkuaz, Amazonit, Mavi topaz ,Labradorit, Mavi Akik , Ametist , Kristal Kuvars , Yeşim , Lal , Zirkon
Balık Burcu Taşları: 22 Şubat – 21 Mart
Ametist, Aytaşı, Pembe Kuvars, Mercan, Opal, Jasper, Fluorit, Sugilit